четвъртък, 15 октомври 2009 г.

Една мечта по-малко


Вчера (14.10.2009) доживях да видя купата на един от любимите ми футболни турнири - Шампионска лига. Двучасовия престой в Русе бе част от обиколката из Европата на купата в специално изработен сейф. Малко след 11:00 200-300 души посрещнахме пристигането на купата в центъра на град Русе, футболистите на "Дунав" Русе бяха допуснати за снимка в сейфа. Хеликоптер кръжеше над площада, за да отрази събитието.
„Знам че тази година нито „Левски", нито ЦСКА ще спечелят купата, пожелавам ви в някоя от следващите години вие да станете нейни носители", пожелаха на русенските футболисти организаторите на турнето. „Дай Боже един ден наистина да я видим във витрината на „Дунав", пожела си кметът Божидар Йотов, който е шеф на футболния клуб.
Трофея е висок 62 см и тежи 6 кг (чисто сребро), изработката струва 60 000 EURO, а по правилник само отбора, който спечели турнира има право да докосне купата. От едната страна са гравирани абсолютно всички шампиони от 50-те до сега. През май 2010 г. на Сантяго Бернабеу в Мадрид купата ще бъде връчена на победителя в Шампионска лига. Едва ли до края на живота си ще видя отново този трофей от 1 метър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар